ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ένας φίλος 60 περίπου ετών μας έστειλε το εξής email:

«Όλοι οι Ελληνες έχουμε βαρεθεί να μας εξαπατούν οι πολιτικοί. Απο τότε που ήμουν παιδί θυμάμαι να μας λένε «σφίξτε το ζωνάρι», «κάντε οικονομία για να βγούμε απο την κρίση» και «θα έρθουν καλύτερες μέρες».
Οι πολιτικοί έχουν χάσει την αξιοπιστία τους εξαιτίας των πράξεών τους. Συμφωνώ λοιπόν και επαυξάνω ότι είναι σχεδόν όλοι λαμόγια, απατεώνες και η μόνη λύση με αυτούς είναι εκτέλεση. Πάντα προωθούσαν τα συμφέροντα των τραπεζιτών που δάνειζαν στην χώρα, υπέγραφαν κρυφά δάνεια με τους Εβραίους τραπεζίτες, εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι δανειζόμαστε απο την Αγγλία, απο την Αμερική ενώ στην πραγματικότητα ήταν μόνο Εβραίοι τραπεζίτες.
Τις περισσότερες φορές τα χρήματα δεν έφθαναν καν στην Ελλάδα.

«Βία(σε) με και άλλο, μπορείς….»

«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

Σαντορίνη το ομορφότερο νησί του κόσμου - Santorini, the most beautiful island in the world


Η Σαντορίνη δημιουργήθηκε στη μέση του πελάγους από μια τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου πριν από 80.000 χρόνια. Στην εποχή του Χαλκού (1900-1600 π.Χ.) ονομαζόταν -λόγω του σχήματός της- Στρογγύλη και παρουσίαζε έναν εντυπωσιακό πολιτισμό. Ο οικισμός του Ακρωτηρίου, ο οποίος ακμάζει κατά το α΄ μισό της 2ης χιλιετίας π.Χ., αποτελεί την κυριότερη και πιο πλούσια πηγή πληροφοριών για τον πολιτισμό της προϊστορικής Θήρας. Η θέση κατοικείται από την Ύστερη Νεολιθική (5η χιλιετία π.Χ.) και την Πρώιμη εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.). Κατά τη Μεσοκυκλαδική περίοδο, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τη μινωική Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα, ο οικισμός μετατρέπεται σε πολιτιστικό, οικονομικό, εμπορικό και καλλιτεχνικό κέντρο του Αιγαίου που φτάνει στο απόγειό του κατά την Υστεροκυκλαδική Ι περίοδο.

Η ΕΛΛΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ








Ο διοικητής του στρατοπέδου, Αντρέας Ιωαννίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη, είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εγκατάσταση του φορτίου στη Ναυτική Βάση.
Είχε μάλιστα αποστείλει επιστολές προς το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας, με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση των εκρηκτικών από το στρατόπεδο ή την βελτίωση των συνθηκών φύλαξής τους.       
Ξεχειλίζει η οργή του κυπριακού λαού για το τραγικό δυστύχημα, στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.