«Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων»:

Την επόμενη φορά που θα δείτε το δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, δοκιμάστε να έχετε κατά νου , τα 10 παρακάτω σημεία που αναφερονται σε μια γαλλικη δημοσιευση Συντάχθηκε λοιπόν μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.
(
η οποία αρχικά παρουσιαστηκε σαν “δημιουργημα” του Ν. Τσομσκυ, ενω στην πραγματικοτητα εγινε απο την γaλλικη αναρχικη εφημεριδα Le Grand Soir

Πανηγυρική απόρριψη της συνθήκης ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Συντριπτικό ήταν το «όχι» των Ευρωβουλευτών στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία και...
τα προϊόντα-«μαϊμού». Ειδικότερα στη σημερινή ψηφοφορία, η Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης -όπως λέγεται η ACTA στα ελληνικά- καταψηφίστηκε από 478 ευρωβουλευτές έναντι 39 που ψήφισαν υπέρ, ενώ υπήρξαν και 146 λευκά.
Η καταψήφιση της Συμφωνίας από το Ευρωκοινοβούλιο δεν σημαίνει ότι η ACTA δεν μπορεί να εφαρμοστεί πουθενά, αλλά είναι περισσότερο μια στρατηγική ήττα και απώλεια γοήτρου για τις εταιρείες που ήθελαν να επιβάλλουν δρακόντεια μέτρα παρακολούθησης στο Διαδίκτυο με πρόσχημα την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, είναι μήνυμα και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υποστηρίζει την συμφωνία.Εάν υπερψηφιζόταν σήμερα η συμφωνία αυτή, και τελικά αποκτούσε καθολική ισχύ στην Ευρώπη, τότε πολλές ιστοσελίδες θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να κλείσουν και οι ιδιοκτήτες τους να βρεθούν κατηγορούμενοι καθώς ακόμα και η απλή χρήση μιας φωτογραφίας με πνευματικά δικαιώματα θα θεωρούνταν ποινικό αδίκημα.πηγή

Να πως θα ελέγχουν τη ζωή σου: Τρόφιμα, νερό και "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" .Here's how to control your life: food, water and "eGovernment"


Και εμείς και ο φίλος Θύμιος Παπανικολάου έχουμε μιλήσει συχνά για την απίστευτη μισανθρωπία του καπιταλισμού ο οποίος εξ αρχής υιοθετούσε κάθε τι "καινούργιο" αρκεί να ήταν θα λέγαμε "δαιμονικής έμπνευσης".
Έτσι λοιπόν αρκετά νωρίς η απάνθρωπη "πρόταση" του Μάλθους έγινε συστατικό στοιχείο αυτού του συστήματος και ήδη απο την εποχή της θάτσερ το επίσημό του πανωφόρι.