ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ

Φορολογικά

1. Η κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν τέκνα. Τα αφορολόγητα είναι σήμερα 2.000 ευρώ για 1 παιδί, 4.000 ευρώ για 2 παιδιά, 7.000 ευρώ για 3 παιδιά και 10.000 ευρώ για 4 παιδιά.
2. Η αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων στο 15% από 10% που ισχύει σήμερα, μέτρο που θα οδηγήσει σε νέα εκροή καταθέσεων.
3. Η εξίσωση φορολογίας πετρελαίου κίνησης και υγραερίου κίνησης, η οποία θα πλήξει χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που εγκατέστησαν στα αυτοκίνητά τους συστήματα υγραερίου.

Σάλος από την πρόταση της τρόικας να εκκενωθούν μικρά νησιά...

«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της τρόικας ως υπουργός μού ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά, που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός. «Τους απάντησα άμεσα 'δεν είστε καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε'». Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα από την τρόικα για εγκατάλειψη νησιών της ελληνικής επικράτειας.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231217254

«Είναι προδότης, απολύστε τον»

Με μια επιστολή της προς προς τον διευθυντή του Harvard, μια Ελληνίδα καθηγήτρια ζητά να σταματήσει άμεσα τα «μαθήματα» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γράφοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία του προσβάλλει τη φήμη του Πανεπιστημίου.Η Βασιλική Αρονιάδου, Ελληνίδα καθηγήτρια στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, στην επιστολή της χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου «καταζητούμενο» , «προδότη» και ακατάλληλο για να διδάξει οικονομικά. Ολόκληρη η επιστολή της Ελληνίδας καθηγήτριας:

Μπορεί μια «λίστα» να γκρεμίσει ένα πολιτικό σύστημα;


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου --Αναφέρεται σε πολλά, ενδιαφέροντα και πολύ πικρά, για εμάς τους Έλληνες και την πατρίδα το άρθρο που δημοσιεύεται στους New York Times και αναδημοσιεύεται στις 10 Οκτωβρίου στον ιστότοπο του CNBC (http://www.cnbc.com/id/49353362).Αναδεικνύει τα κωμικοτραγικά γεγονότα του «πήγαινε-έλα» της λίστας τω 1991 ονομάτων μεγάλο-καταθετών στην Ελβετική «θυγατρική» του Παγκόσμιου Τραπεζικού Κολοσσού HSBC, λοιδορώντας ουσιαστικά, τους τέως και νυν Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και όχι μόνο...