Διαβάστε πως θα γλιτώσετε κατάσχεση καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο

Διαβάστε πως θα γλιτώσετε κατάσχεση καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISNET, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης, θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε, «ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα». Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο». Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας γνώση των περιπτώσεων αυτών, μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή των εσφαλμένων κατασχέσεων και από τις 14/04/2014 εξέδωσε την ΠΟΛ 1109/2014, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων. Επιπρόσθετα, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης».

Οι 6 φόροι του εξαμήνου, κάθε μήνα το ραντεβού με την εφορία

Μέχρι 6 φόρους, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στο δεύτερο εξάμηνο του 2014...Πρόκειται για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.Όλοι οι φόροι πληρώνονται σε τράπεζες ή ταχυδρομεία
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις: τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου.Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, απο τις οποίες η πρώτη θα πρεπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, τα οποία υπολογίζονται σε 1,53 δισ. Ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το φόρο εισοδήματος το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 6,334 δισ. ευρώ, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,178 δισ. ευρώ, από το τέλος επιτηδεύματος 227,7 εκ. ευρώ και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης 141 εκ. ευρώ.

Πηγή: newsit

Οι 11 πιο συνηθισμένες ταξιδιωτικές απάτες..

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 2 Ιανουαρίου 2014

Διαλέξατε προορισμό, ψάξατε στο internet και κλείσατε πακέτο διακοπών στα μέτρα σας. Όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί οι ταξιδιωτικές απάτες έχουν γίνει πιο περίτεχνες από ποτέ. Μάλιστα στις ΗΠΑ έχει υπολογιστεί ότι το κόστος τέτοιων πρακτικών φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Ακόμα και αν δεν έχει χρηματικό κόστος, μια εξαπάτηση στη διάρκεια ενός ταξιδιού μπορεί να κοστίσει τον χρόνο σας, αλλά κυρίως θα καταστρέψει τη διάθεσή σας. Μαζέψαμε για εσάς μερικές από τις συνηθέστερες απάτες, ώστε να είστε πλέον υποψιασμένοι στα ταξίδια σας…

10 κόλπα για φθηνές διακοπές

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Ιουνίου 2013.

Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού – από ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων - υπακούουν πιστά στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο δυσκολεύονται να διαθέσουν το προϊόν τους, τόσο πιο πρόθυμοι γίνονται στο να ρίξουν τις τιμές. Όσοι λοιπόν μπορούν φέτος να διαθέσουν κάποια χρήματα για διακοπές, μπορούν να εκμεταλλευτούν στο ακέραιο τις ακόλουθες οδηγίες: