Τσίπρας : Είναι ώρα να παραδοθούμε (στην τρόικα) !

Προπομπό ενός μανιφέστου που θα κυκλοφορήσει μέσω του ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη με στόχο να γίνει η αφετηρία ενός κινήματος για τη μεγάλη ανατροπή στο τραπεζικό και πολιτικό σύστημα, αποτελεί το βίντεο-μυστήριο, που διοχετεύτηκε χθες, υπό τον τίτλο «Οι 1101 έρχονται», προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων για τη στόχευση του. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αποκάλυψε από το Βερολίνο τι υποκρύπτεται πίσω από το περιβόητο βίντεο.


Όπως γράφει στο vima.gr ο ανταποκριτής Νίκος Χειλάς:
«Στην αρχή ήταν ο Λόγος. Όχι ο βιβλικός, αλλά ο σύγχρονος. Και όχι προφορικός, ή γραπτός, αλλά  ηλεκτρονικός. To ψηφιακό «κείμενο» ενός μανιφέστου, που θα κυκλοφορήσει μέσω του ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη με στόχο να γίνει η αφετηρία ενός κινήματος για τη μεγάλη ανατροπή στο τραπεζικό και πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα, ως εθνικά όργανα, δεν θα έχουν καμιά θέση σε αυτό, δεδομένου ότι τα εθνικά κράτη έχουν χάσει τη σημασία τους. Οι πρωταγωνιστές θα είναι οι χρήστες του διαδικτύου, που θα προωθήσουν ένα «Plan B» όχι για την κατάργηση του ευρώ και την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, αλλά για τον εκδημοκρατισμό του κοινού νομίσματος και των πολιτικών θεσμών.Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα έλεγε τη νύχτα της Δευτέρας στο Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η αίθουσα του θεάτρου Volksbühne ήταν κατάμεστη, το ίδιο και οι παράπλευροι χώροι – συνολικά ο αριθμός των θεατών ξεπερνούσε τους 800. Και αυτοί αποθέωσαν τον έλληνα επισκέπτη, που τους το ανταπόδωσε με τη φράση: «Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου στο Βερολίνο».Αναλυτικά το άρθρο του κ. Χειλά έχει ως εξής:
«Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδηθεί αλλά για να χαθεί, για να βρεθεί μία δικαιολογία για την επικείμενη υποταγή. Το πιστεύω πραγματικά» δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό «L’Obs» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Αναφερόμενος στη νύχτα της 5ης Ιουλίου, ο πρώην υπουργός είπε ότι το αποτέλεσμα υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ήταν αυτό που ήλπιζε ο Αλέξης Τσίπρας και ότι του είπε πως «είναι ώρα να παραδοθούμε».«Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν το μεγαλειώδες 62% υπέρ του «όχι» έφτασε, ήμουν στον έβδομο ουρανό. Αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ευχόταν ο Τσίπρας. Ήταν ξεκάθαρα γραμμένο στο πρόσωπό του. Έτσι, εκείνο το βράδυ μου είπε: Είναι ώρα να παραδοθούμε. Και του απάντησα

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 18.00, με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Β.Σοφίας.
Στο κάλεσμα που κάνει η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
- Σε αυτές τις συνθήκες εκτιμούμε ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
- Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Να οργανώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται:
* Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή. Ως αποτέλεσμα των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους, αναπτύσσεται ένα τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα.
* Ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, με την απόλυτη στήριξη κρατών και διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών και πιο συγκεκριμένα Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους. Η βαρβαρότητα της πολιτικής τους, είτε εκφράζεται με απευθείας βομβαρδισμούς είτε μέσω της οικονομικής υπερεκμετάλλευσης των λαών αυτών, οξύνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται το κύμα των φτωχών και διωκόμενων προσφύγων και μεταναστών. Οι πόλεμοι και η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστές και οι ολιγάρχες διώχνουν τους λαούς από τον τόπο τους.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/444122.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Στον «αέρα» χιλιάδες περιπτερούχοι

«Η επίθεση κατά του κλάδου, είναι πρωτοφανείς», καταγγέλλει ο πρόεδρος των περιπτερούχων Ελλάδος, κύριος Γεώργιος Δούκας.Στον «αέρα» κινδυνεύουν να μείνουν, χιλιάδες Έλληνες περιπτερούχοι, λόγω της παρέμβασης που σήμερα προβλέφτηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των περιπτερούχων Ελλάδος, κύριος Γεώργιος Δούκας, «η επίθεση κατά του κλάδου, είναι πρωτοφανής».
Πιο συγκεκριμένα η ρύθμιση που αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μεταβιβάσεις περιπτέρων από εδώ και στο εξής, μετά από το θάνατο των δικαιούχων, ακόμα και αν υπάρχουν ενεργές μισθώσεις, αλλά θα καταργείται η θέση, δημιουργεί αναστάτωση. «Πρόκειται για διεστραμμένα μυαλά, όσοι έχουν εισηγηθεί το συγκεκριμένο νόμο στον υπουργό κ. Σταθάκη», αναφέρει ο πρόεδρος Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής, κ Δούκας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση όμως δημιουργεί αλυσιδωτές εκρήξεις λόγω της δραστικής επικείμενης μείωσης των καταστημάτων ψιλικών σε όλη τη χώρα, καθώς η εφαρμογή του νόμου 4336 στον κλάδο θα επιφέρει λουκέτο στο 50% ενδεχομένως και στο 60% αυτών των καταστημάτων. Ήδη μεγάλο είναι το πρόβλημα στον καπνικό κλάδο, για σειρά βιομηχανιών όπως αυτές των σνακ και των σοκολατοβιομηχανιών, αλλά και για το σύνολο του Τύπου.