Δείτε τι θα πρέπει να έχετε αποθηκευμένο στο σπίτι σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (Oδηγός Επιβίωσης)



Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το βιβλίο «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε», για όσους ενδιαφέρονται να αποθηκεύσουν τρόφιμα για διάστημα ενός έτους.
Όλοι ετοιμάζονται για την κρίση που έρχεται και δεν μιλάω για την οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» την χώρα μας, αλλά για την παγκόσμια διατροφική κρίση που είναι στα πρόθυρα να ξεσπάσει.Tι πρέπει να αποθηκεύσετε στο κελάρι σας;Το κελάρι σας θα πρέπει να αποτελείται από τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων: ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, και βοηθητικά τρόφιμα.Για τα τρόφιμα σε κονσέρβες, να ακολουθείτε μονίμως τον κανόνα Ότι Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει Πρώτο, ώστε να τα ανανεώνετε. Πάντα να τοποθετείτε τις νεώτερες κονσέρβες στο πίσω μέρος του ραφιού, και να μετακινείτε τις παλιότερες μπροστά. Να τρώτε τα παλιότερα τρόφιμα πρώτα.Είναι καλή ιδέα να βάζετε ημερομηνία σε κάθε αποθηκευμένο τρόφιμο. Εγώ χρησιμοποιώ έναν μαρκαδόρο με μύτη μέσου πάχους. “Αν έχετε πολλές κονσέρβες να σημαδέψετε, χρησιμοποιείτε μία σφραγίδα χρονολόγησης. Για να είστε πάντα ενήμεροι, να χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο πολλαπλών ετών.Πέρα από τα αντικείμενα πού αναφέρονται στο κεφά­λαιο 2, να μερικά ακόμα πράγματα πού θα χρειαστείτε στο κελάρι σας:
• Καπάκια κονσερβοποίησης και δαχτυλίδια σύσφιξης. Αγοράστε πολλά επιπλέον για να τα χρησιμοποιήσε­τε ως ανταλλάξιμο είδος. • Αλάτι. Αποθηκεύστε το σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά αν το καταφύγιο σας βρίσκεται περισσότερο από πε­νήντα χιλιόμετρα μακριά από τίς ακτές.